• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
finom vendégváró falatok

Sós tart vajas leveles tésztából

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom vendégváró falatok. A feltét tetszőlegesen variálható. Elronthatatlan recept!

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 280 g vajas leveles tészta (előhűtött)
  • 200 ml tejszín
  • 150 g reszelt cheddar 
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • vaj (a formák kikenéséhez)
  • 8 db fürjtojás

 

Ízlés szerint elkészíthetjük spenótos vegetáriánus, vagy sonkás töltelékkel. 

 

A vegetáriánus spenótos töltelékhez:

  • olívaolaj
  • 300 g spenótlevél
  • 1 gerzd fokhagyma
  • bors

 

A sonkás töltelékhez:

  • lilahagyma
  • sonka

 

Elkészítés:

A tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket alaposan összekeverjük. 

A vegetáriánus töltelékhez a spenótleveleket megvágjuk, serpenyőben olívaolajon sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, együtt készre sütjük, sózzuk, borsozzuk. 

A sonkás töltelékhez a sonkát és a lilahagymát felkockázzuk, összekeverjük. 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverésen. 

A leveles tésztát nyolc egyenlő részre vágjuk, vajazott szufléformákba tesszük őket. A spenótos vagy a sonkás keveréket, majd a tejszínes öntetet is egyenlően eloszlatjuk a tésztakosarakban, szinte készre sütjük őket. A sütőből kivéve egy-egy fürjtojást ütünk mindegyik tetejére, néhány perc alatt készre sütjük őket.

További vendégváró sós rágcsálnivalók rendelhetők webshopunkból!

Üzletek
Kosár